Wellness hotel Spirit Hotel Thermal Spa v Maďarsku

2.6.2022
Prečítané 1034 x

V Maďarsku je registrovaných viac ako 1300 termálnych prameňov a mnohé z nich slúžia na rekreáciu. Jedným z kúpeľných miest, kde vyvierajú až dva rôzne pramene je mesto Sárvar. My sme sa doň vybrali vyskúšať wellness pobyt v hoteli Spirit. Nech sa páči, recenzia na Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior.

Sárvár

Sárvár je kúpeľné mestečko v Maďarsku vzdialené od Bratislavy asi 149 km. Je bohaté nielen na termálnu vodu, ale aj pamiatky. Sú tu dva druhy termálnych vôd z hlbších vrstiev pôdy, ktoré sú užitočné pri liečbe niekoľkých druhov ochorení (podpora liečby ochorení pohybového ústrojenstva, dodatočná liečba pri športových poraneniach, gynekologické a kožné ochorenia). Symbolom mesta je renesančný hrad Nádasdy vár a zaujímavou je i zvonkohra na hlavnom námestí, ktorú tvorí viac než dvadsať malých zvončekov. Prechádzka po meste a hradnom parku je veľmi príjemná.

Spirit wellness hotel

My sme si na náš pobyt vybrali májový víkend a zvolili sme pobyt s polpenziou. Po tom, čo sme zaparkovali svoje auto na parkovisku, platenom, sme sa vybrali na recepciu ubytovať sa. Recepcia a lobby sú rozľahlé s presklenou kupolou, ktorá vnáša do celého priestoru svetlo. Spolu s nevtieravými farbami vytvára už hneď pri príchode relaxačnú atmosféru. Pohodu umocňuje príjemný a ústretový personál. Ten sme stretávali počas celého svojho pobytu. Na recepcii sme začuli recepčného komunikovať s hosťami aj v češtine, takže sa nemusíte obávať, že vám nebudú rozumieť. Celé mesto je zvyknuté na českých turistov, a tak sú tam už aj informačné tabule, či nápisy v obchodoch v češtine. Českých turistov bolo v Sárvari naozaj dosť a češtinu bolo počuť odvšadiaľ.

Po zapísaní sa na recepcii vás v lobby čaká privítací drink – prosecco. Po cestovaní dobre padne a navodí atmosféru oddychu. Ubytovali nás v  Prémium izbe. Bola ozaj priestranná s balkónom, z ktorého sme mali výhľad do záhrady. Vybavenie izby bolo opäť v nevtieravých decentných farbách. Samozrejmosťou je TV, chladnička, trezor, kanvica na čaj a kávu. Aj úložných priestorov bolo dostatok, ba dokonca aj v kúpeľni, čo sa často nestáva. V kúpeľni bola pripravená taška do wellness s osuškami a tiež župany a papučky.  

Wellness a spa

Nič už nebránilo  tomu, aby sme si užili wellness. S trochou nadsádzky vás musíme upozorniť, že treba dať pozor, aby ste sa v ňom nestratili. Je ozaj rozsiahle. Samotný hotel uvádza, že má rozlohu 1000 m. My sme si najviac užili plávanie v plaveckom bazéne a vonkajší termálny bazén. Začiatkom mája ešte nebolo počasie na opaľovanie sa, ale počas leta nájdete dostatok ležadiel v záhrade i pri bazéne na ničím nerušené slnenie.

Zážitkom bol aj saunový svet. Niekoľkokrát denne sa tu konajú saunové rituály, ktoré určite odporúčame. Počas zvyšku dňa môžete vyskúšať niekoľko druhov sáun, napr.  ružovú saunu s príjemnou vôňou ruží, bio saunu, fínsku saunu a mnohé ďalšie. Očarujúce bolo relaxačné miesto s baldachýnom, kozubom a výhľadom na blízke jazerá.

Stravovanie

Samostatnou kapitolou bolo stravovanie. Okrem toho, že výber bol veľký a našli ste v ňom všetko možné, aj úprava stola a samotné stolovanie bolo zážitkom. Tak sa stalo, že raňajky nám trvali aj cez hodinu. Lebo keď si dáte na raňajky pohár prosecca, hneď sa deň začína jednoduchšie. Raňajky aj večere boli bufetové. Na raňajky bol vždy veľký výber studenej kuchyne – salámy, šunka, vynikajúce maďarské klobásky, údený losos – rôzne druhy pečiva, cereálií, vajíčka, zelenina, ovocie, čaj, káva, džúsy a všetko samozrejme pekne naaranžované. Na večeru ste si zas mohli vybrať z polievok, studených predjedál, hlavné menu pozostávalo z rôznorodých variácií. Ako dezert sme si mohli vybrať z množstva kvalitných syrov, zákuskov, zmrzliny či ovocia. Ponuka bola ozaj bohatá.

K stolu vás vždy dovedie čašník, pri večeri horia sviečky. Keďže má hotel 5 hviezdičiek, očakáva sa aj určitý dress kód. Vynechajte plážové sandále, muži krátke nohavice najmä na večeru, či tepláky. Ak ste v príjemnom prostredí, oplatí sa aj príjemne obliecť. Znásobí to aj váš pocit výnimočnosti.

Po večeri sme vždy zostali aspoň na krátke posedenie v priestoroch lobby baru. Tie boli očarujúce a každý večer sa tam konal nejaký program. Vystupovala hudobná skupina, jeden večer sa hostia aj roztancovali. Ľudia sa bavili. Nečakajte však nejakú hlučnú zábavu plnú kriku. Celý hotel pôsobil decentne. Hovory hostí boli tlmené, napriek tomu nie strojené, ale srdečné. Jednoducho všetko do seba príjemne zapadalo. A my sme mali pocit dokonalého relaxu a úniku z bežných dní. Taká správna atmosféra, keď sa chcete cítiť výnimočne.

Hotel patrí medzi cenovo vyššie postavené, ale oplatí sa investovať aspoň do kratšieho pobytu. Mnohonásobne sa vám to vráti. Zažijete profesionálnu starostlivosť a načerpáte energie do zásoby.

Za nás osobne najväčšie plusy pobytu boli:

  • Príjemné relaxačné prostredie
  • Rozľahlé wellness
  • Profesionálne služby
  • Kvalitné jedlo a s bohatou ponukou výberu
  • Upravené okolie hotela vhodné na prechádzky či iné aktivity

Pobyt v hoteli odporúčame najmä pre páry ako wellness pobyt pre dvoch alebo ľudí, ktorí sa cítia vyčerpaní a vyhorení a potrebujú dokonalý reštart. Pre tých, ktorí si potrpia na vysoký štandard služieb a samozrejme všetkým milovníkom wellness. Je tiež vhodný aj ako dámska jazda či rozlúčka so slobodou pre dámy. :-)