Tieto slávne osobnosti pravidelne cvičia jogu. Čo ich k nej priviedlo?

3.10.2018
Prečítané 4541 x

Svetoznáma brazílska modelka Gisele Bündchen sa vďaka joge naučila, že jediný pokoj nájde vo svojom vnútri. Odbúranie stresu a upokojenie mysle pritom od jogy očakávajú aj mnohé ďalšie slávne ženy. V našom článku si povieme o niekoľkých z nich.

Jessica Biel

Známu americkú herečku Jessicu Biel môžete poznať z mnohých filmov, no u slovenského diváka sa asi najviac preslávila seriálom V siedmom nebi, ktorý sa vysielal ešte na začiatku milénia.

Pre portál Women's Health uviedla, že ako dvadsiatnička sa snažila nájsť samu seba a podarilo sa jej to až vďaka joge. „Hľadala som identitu, ktorá by ma definovala. A až joga sa pre mňa stala priestorom, v ktorom sa môžem dotknúť svojho vnútra a svojho duchovna.“

Jessica sa venuje cvičeniu jogy každý deň zhruba 20 až 30 minút. Tento čas jej prináša upokojenie, odbúranie stresu a pomoc so zvládaním každodenných povinností.

O tom, že herečka je naozaj vyťažená, svedčí fakt, že okrem herectva sa venuje ďalším činnostiam – pracuje ako modelka, je ambasádorkou značky Gaiam, ktorá sa zaoberá predajom športového oblečenia a náčinia, má syna a manžela.

Ako zaujímavosť uvádzame, že joge sa venuje aj jej partner Justin Timberlake. Často dokonca cvičia spolu. „Zbožňujem trénovať s kamarátmi, partnermi a mojím manželom. Je to zábavnejšie ako cvičiť s niekým iným. Cítite sa, akoby ste mali svojho komplica, a nie ste v tom sami,“ dodáva Biel na záver

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow praktizuje ashtanga jogu od roku 2009, kvôli cvičeniu vstáva o 4:30 ráno šesťkrát do týždňa. Ako sama uviedla, na joge sa jej najviac páči spojenie láskavosti a striktnosti. Vďaka nej sa stala disciplinovanejšou a nadobudla nad sebou väčšiu kontrolu.

Cvičenie jogy sa pre ňu stalo natoľko prospešným, že Gwyneth to pociťuje aj na svojom osobnom živote. „Joga ma zmenila. Snažím sa jej venovať každý deň a výsledky sú úžasné. A to nielen v cvičení, je to aj o tom, ako sa joga pretavuje do zvyšku môjho života. Vďaka joge sa všetky nepodstatnosti vytratia.“

Podobne ako Jessica Biel, aj Paltrow sa okrem herectva venuje iným povinnostiam. Rozdiel je však v tom, že kým Biel s módnou značkou spolupracuje, Gwyneth Paltrow si jednu takú založila.

Od roku 2008 vlastní značku Goop, ktorá sa venuje životnému štýlu ako takému. Len pred pár dňami bola otvorená prvá kamenná prevádzka v Londýne.

Gisele Bündchen

Cítim sa spojená s našou planétou, odkedy som bola malé dievčatko. Vyrástla som v malej dedine na juhu Brazílie, chodila som bosá a starí rodičia z maminej strany boli farmári,“ začína svoje rozprávanie modelka Gisele Bündchen v reklamnom spote pre značku Chanel.

Bündchen sa verejnosti priblížila nielen ako modelka, ale aj ako osoba, ktorá sa venuje mnohým charitatívnym činnostiam, dbá o svoj životný štýl, cvičí jogu a medituje. Práve meditovanie a jogu považuje za podporu pri rannom prebúdzaní.

Všade je ticho a pokoj, sedím sama a všetko je v stave úplnosti,“ uvádza ďalej v propagačnom videu. „Meditácia a joga sú pre mňa skvelé nástroje, vďaka ktorým som zistila, že jediné miesto, kde nájdem pokoj, je moje vnútro.“

V rozhovore pre Vogue Gisele Bündchen priznala, že k meditovaniu sa dostala po tom, ako praktizovala jogové cvičenia na dýchanie. V súčasnosti sa venuje transcendentálnej meditácii.

Upokojenie tela a mysle jej pomáha aj ako matke. Ako sama tvrdí, aj ona so svojím harmonogramom si tých 20 minút denne vždy nájde – či už je to počas letu, líčenia alebo v taxíku na zadnom sedadle.

Miley Cyrus

Speváčka a porotkyňa súťaže The Voice je veľkou vyznávačkou ashtanga jogy. Svedčí o tom nielen množstvo fotiek na internete, ale potvrdila to aj počas rozhovoru s moderátorom Jimmym Fallonom v jeho televíznej šou.

Keď sa jej Fallon pýtal, ako sa dokáže dať do tej konkrétnej jogovej pozície, Cyrus uviedla, že pri cvičení jogy ide často o roky praxe.

A aby nezostalo iba pri rečiach, speváčka dala moderátorovi krátku lekciu z jogy.

Britney Spears

Speváčka Britney Spears nachádza v joge nielen spôsob, ako formovať svoje telo, ale cvičenie jej pomáha hlavne odbúrať stres. Ten spôsobuje najmä jej hektický život.

V polovici augusta 2018, keď bola na turné, zverejnila na sociálnej sieti video, v ktorom uviedla, že aj v týchto nabitých dňoch cvičí jogu dve hodiny denne.

Navyše, podlahy v hotelových izbách sú pre ňu natoľko vyhovujúce, že nepotrebuje ani žiadne špeciálne náčinie.

A určite musíte s nami súhlasiť, že jej to naozaj ide. :-)

joga banner