Jaz Makadina v Makadi Bay (Egypt)

10.1.2022
Prečítané 1182 x

Vyskúšali sme pobyt v hoteli Jaz Makadina a sprostredkujeme vám naše dojmy z jeho atmosféry a služieb. Ak zvažujete dovolenku v Egypte, nájdete v texte informácie o hoteli nachádzajúcom sa v lokalite Makadi Bay.

Do hotela sme prišli s Carolkou pomerne neskoro, keďže let z Bratislavy pristáva na letisku v Hurgade okolo polnoci. Napriek tomu bolo ubytovanie sa bez problémov. Kufre a aj pasy sme mali v izbe skôr, než sme sa stihli uložiť na spánok. Pri príchode nás čakala v izbe aj neskorá večera.

Počasie nám prialo a slnko cez deň príjemne hrialo. V hoteli nájdete dva veľké bazény, jeden z nich je v chladnejších mesiacoch vyhrievaný. Skúsili sme si zaplávať aj v nevyhrievanom bazéne, ktorý mal podstatne sviežejšiu vodu, ale nebolo to nepríjemné. Animátori nás pozvali na jogovú seansu, takže sme si rozprúdili krv v tele. V mori sa cvičil aquaerobic a vedľa bazéna sa konali veľmi zábavné skupinové tanečné seansy. V hoteli nájdete aj posilňovňu, ale nejako nám nevyšiel čas ju navštíviť.

Vedľa bazénov je hlavná reštaurácia, v ktorej sa podávajú raňajky, obedy a večere a výber je veru bohatý. Nie sme vegetariáni alebo vegáni, ale dovolíme si tvrdiť, že ani títo vyznávači zdravého životného štýlu nezostanú hladní. Obed a večera sa niesli v podobnom duchu, bolo ťažké neochutnať z viacerých druhov zeleniny, rýb a morských plodov na rôzne spôsoby. Ponuku dopĺňal vonkajší gril s grilovanými špecialitami ako kraby, ryby a rôzne druhy mias.

Atmosféru spokojnosti dokonale dopĺňali čašníci, ktorí boli veľmi pozorní a neustále dávali pozor na to, aby nikomu nechýbal nápoj alebo čokoľvek iné pri pokojnej večeri či obede.

V otvorenom priestore krytom strechou bolo posedenie s nízkymi stolčekmi a stolíkmi, ktoré priam pozývali na klebetenie pri káve alebo drinku. Tento priestor je prepojený s barom, v ktorom podávajú nápoje 24 hodín. Posedenie cez deň alebo večer pri večernom programe bolo veľmi príjemné. Za sklenenými dverami je recepcia postavená v arabskom štýle. Vlastne, architektúra celého hotela je oku lahodiaca. Izby sú umiestnené do 3-poschodových pavilónov rozmiestnených okolo krásnej palmovej záhrady.

Jaz Makadina má štýl a atmosféru

Okrem hlavnej reštaurácie sme v prestávkach medzi hlavnými jedlami jedli v snack bare vedľa hlavného baru, kde podávali pizzu, sendviče a koláčiky. Nemali sme šancu byť hladní. Ďalšia reštaurácia Molo ponúkala jedlá a la carte a ponuku stravovacích jednotiek dopĺňal plážový bar.

Pláž je piesková a pomerne široká. Sú na nej pripravené ležadlá so slamenými slnečníkmi a miest je dosť, takže každý si svoje miesto našiel. Vstup do mora je pozvoľný a voda bola príjemná napriek tomu, že bol február.

Ak niekto potrebuje byť v neustálom spojení s domovom, či prácou prostredníctvom internetu, wifi je aj v izbách a je pomerne stabilná. V popoludňajších, či večerných hodinách je trochu preťažená, ale dalo sa to zvládnuť. Ak potrebujete kvalitnejšie pripojenie, odporúčame kúpiť si sim kartu s dátami priamo na letisku po prílete do Egypta.

Izby sú priestranné a vybavené všetkým, čo by ste od 5* hotela očakávali. Chyžný denne dopĺňal vodu do izieb, aj keď si vodu môžete kedykoľvek vypýtať v bare. Každá izba má balkón alebo terasu. Naša izba mala výhľad na bazén, iné mali výhľad do krásnej pestovanej záhrady, v ktorej sme našli sochu tyranosaura rexa, a niektorí z vyšších poschodí dovideli až na more.

Zhrnutie

Hotel Jaz Makadi je výbornou voľbou pre príjemné prežitie dovolenky pri mori. Poskytuje výborné služby, chutnú kuchyňu a veľký výber jedál, priateľský personál a nádherné prostredie. Tento hotel má štýl a atmosféru a určite sa v ňom budete cítiť príjemne počas celého svojho pobytu. Patrí k drahším a známym hotelom, čiže počas sezóny sú ceny vyššie a býva často obsadený.